Lumi i Shales eshte nje destinacion turistik qe pershkruhet nga vizitoret si perla e bukurive te Komanit.

Ngjyra e ujit eshte karakteristike e ketij lumi dhe shkembijte e thepisur duket sikur prekin qiellin. Ne lumin e Shales do gjeni shume bukuri te cilat eshte e veshtire te pershkruhen me fjale. Ne ju vendosim ne dispozicion varka te vogla me te cilat mnud te bejme shetitje ne lume, ku cdo  bukuri mund te shijohet e te preket me turet tona.

  • Turet nisin me oraret zyrtare te linjave tona:

Trageti Berisha – Itinerari i perditshem me nisje nga Komani ne oren 09:00 dhe nga Fierza ne oren 13:00.

Anija Dragobia – Itinerari i perditshem me nisje nga Fierza ne oren 06:00 dhe nga Komani ne oren 09:00.

  • Per turet me varka te vogla per grupe me mbi 5 persona, orari paracaktohet gjate prenotimit, dhe  cmimi eshte i diskutueshem ne varesi te guides qe do deshirojne grupet.

1. Per grupet me nisje nga Komani , guida niset me varke , gjate rruges mund te eksplorohet shpella e Kaurrit, Ndalojme per dreke ne shtepine e pritjes, ku perballe saj ndoshet ishulli i Paqes, kemi mundesi gjate sezonit te bejme dhe not,ose xhiro me Kayake qe ne ofrojme, me pas nisemi drejt lumit te Shales. Zakonisht keto ture kane oraret 9.00 am me 16.00 pm. Por gjithmone turet me varka te vogla oraret varet nga aktivitetet qe grupet kerkojne.

 2. Per grupet me nisje nga Fierza, nisja me varke , nis lundrimi drejt Lumit te shales, kohezgjatja eshte rreth 2 ore e 30 minuta. Aty gjithashtu mund te ndalojme ne shtepine e pritjes per te ngrene dreken me menu tradicionale te zones dhe  duke shijuar bukurite e natyres. Kthimi behet serish me varke. Orari per turet me varka te vogla paracaktohet gjate prenotimit.